file0001878114582.jpg

Naši farmáři

Ekofarma Pospíšilových, Holubí Zhoř, kraj Vysočina

Dvorním dodavatelem je rodinná ekofarma Pospíšilových z Holubí Zhoře http://tiliaekoinpospisilovi.blogspot.com

Podívejte se na naši farmářku online v Dobrém ránu na České televizi: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10274470705-dobre-rano/310292320120091/?video&index=126437#video . Článek z novin o způsobu hospodaření ekofarmy Pospíšilů i o KPZ: http://jihlava.idnes.cz/lide-nakupuji-zeleninu-primo-z-farem-dv6-/jihlava-zpravy.aspx?c=A120728_1809542_jihlava-prilohy_mkk

AZV Adámkovi, Višňové u Znojma

Manželé Adámkovi mají za sebou celoživotní zkušenosti s pěstováním. Rozhodli se pro čistou formu produkce bez jakýchkoli chemických vlivů a svou farmu certifikují v bio kvalitě. Jsou poněkud z ruky a sami nerozváží, tak se za nimi v sezóně vypravujeme každé úterý. Produkce: brambory, cibule, řepa, česnek, papriky, rajčata, okurky. Vše polním způsobem (bez skleníků), s pomocí jednoho traktoru a přátel z vesnice, kteří ještě dokáží zvládnout těžkou ruční práci na polích. Venkovské prostředí jejich ekologické výpěstky nevyhledává, proto jejich bio zelenina míří do měst. Část jejich produkce tvoří bio semínka pro osiváře. Vlivem sucha letošního léta 2017 zvažují ukončení činnosti.

Farma Na Zvolenci, Dolní Bojanovice

Mladý vinařský inženýr Stanislav Doležal hospodaří na propachtovaných polích od roku 2011. Kromě hospodaření s půdou zvládl postavit dům pro svou rodinu (za třetinu běžného rozpočtu) a mimo sezónu se živí stavbou vinných sklepů. Ze setkání s ním si odnesete pocit ryzosti života a používání selského rozumu. Je specialista na cukety a dýně všeho druhu.

Farma Ráječek, Brno

Manželé Sklenářovi vybudovali velký podnik, v rozsahu velkých lánů a čerstvě i obrovských skleníků na rajčata. Produkují snad všechny druhy salátů. Na jaře od nich bereme kedlubny, brokolici, květák, zelí. Přes léto se pěstují jen saláty, košťáloviny pak zase až na podzim.

Bogarovo hospodářství, Víceměřice (Haná)

Fenomén mezi všemi. Vydupali z ničeho celou chovatelskou farmu v místě, kde jim nikdo nepřeje. Prosadili si u úřadů schválení na prodej syrového mléka a výrobků z něj. BIO produkce výrobků z mléka krav plemene Jersey. Vše baleno do vratného skla. Kravky jsou chovány lidským přístupem rodinného hospodářství, kde se o vše starají pouze manželé Bogarovi. Jejich pracovnímu tempu bohužel už roky žádný brigádník nestačí, tak fungují sami a kvalita je proto špičková. Jejich mléko pijeme už šestým rokem (2017) a trpělivě vysvětlujeme novým zákazníkům, že pasterizace není prospěšná a bát se skutečně nemusí. Detaily najdete na bogarovo.cz. Syrové mléko v obchodech opravdu neseženete, u nás ano.

Hlívenka, sociální podnik

Pěstírna hlívy a hub v prostorách krytu v bývalé železniční budově Hrad v Maloměřicích. V 5-ti komorách krytu jsou v regálech až po strop uloženy balíky substrátu, vláhu zajišťuje rozprašování vody. Sociální podnik dává práci zdravotně hendikepovaných lidem, kteří o růst hub starají a balí houby do papírových misek. Žampiony zajišťuje pěstírna v Lichnově a balí se v Maloměřicích.

Farma rodiny Němcovy

Náš největší dodavatel. Hlavně díky širokému rozsahu nabídky. Velmi žádané je porcované kuřecí maso, které Vám drobný chovatel nenabídne (hlavně proto, že nedosáhne na legislativní hygienické podmínky). Výborné jogurty, sýry, kvalitní máslo, jitrnice, tlačenky, vepřové i hovězí maso. Rozsah působnosti i nabídka této firmy je na farmářské poměry poněkud široká, ale co když právě tudy vede cesta, jak vzdorovat rozpínavosti nekorektních řetězců.?

Statek Horní Dvorce, Jižní Čechy

Náš nejvzdálenější dodavatel, ale jednou týdně dojede až do Brna, takže se staví. Chovatel ovcí plemene Lacaune, pasoucích se přes sezónu na loukách. Sýrárna vyrábí mnoho druhů ovčích sýrů, bryndzu, jogurty, pomazánky. Výborné ovčí (smetanové) mléko! Často (ale ne pořád) je v nabídce jehněčí maso se všemi prospěšnými živinami. Balené a chlazené. Spoustu fotek najdete https://www.facebook.com/hornidvorce/

NopTaste, Ing. Nop, Šlapanice

Výrobce kvašených zázraků. Odolný muž, který se nezalekl silného odéru, který provází kvašení. Jeho kimchi má už pravidelné zákazníky, a je hlavně přes zimu zpestřením jídelníčku a zdrojem zdraví. Kimchi dodává i ve veganské verzi nebo s červenou řepou. Také pickles můžete vyzkoušet. Vše za rozumné ceny v porovnání s řetězci zdravých shopů.

Sady Střílky, pan Kubáček

Jablka od konce léta do jara. A výborný čerstvý jablečný mošt. Jeho sady fungují v režimu Integrované produkce, takže použivání postřiků by mělo být v minimální potřebné míře. Mošty nejsou nijak upravované, jsou bez cukru a bez konzervantů, ale k dostání pouze ve čtvrtek.

pan Jiří Karger, Zdounky

Pokud Vám zachutnají naše klevely (marmelády) nebo povidla, tak je pro Vás v souladu s přírodou vypěstoval a připravil Jiři Karger, ekologický sadař. Vždy když se s ním setkám dostanu nejen zboží, ale taky spoustu úžasných slov a vět. Pokud není dobrý rok na ovoce, pan Karger se odmlčí. Jeho běžná produkce jsou klevely, džemy, kompoty, mošty s příchutí borůvek, švestek a malin. 

farma Vlčkov, od Vizovic 

Kuřata i králíky vykrmují podle zásad  zdravého a přirozeného chovu. Přes zimu krmí krmnou směsí připravenou mícháním obilných šrotů a s nástupem jara přidávají první jarní zelené. Jakmile se pastviny začnou zazelenat, dostává jejich drůbež zelenou stravu a se stoupající venkovní teplotou i volný výběh. Každopádně jsou kuřata i králíci krmeni stravou bez antibiotik a jiných doplňků. Laskavou péčí o zvířata se snaží předejít jejich stresu. Zajistit tak spolu s vhodnými podmínkami chovu kvalitní chut´masa, nabídnout čerstvou a výživově hodnotnou potravinu. Pro nás zákazníky je důležité, že si farma zajišťuje své vlastní krmné směsy a nekupuje ty, které obsahuji sóju (což v našich podmínkách znamená GMO sóju). Maso jejich kuřat je vysoce chváleno.

HLEDAT

FACEBOOK

Copyright © Bedýnky Brno. All right Reserve.
Design by : Bedýnky Brno.